Loading…
0481 462224
Sportlaan 3, Bemmel

Kidsswing

De kinderen beginnen al vroeg met het leren bewegen op muziek tijdens deze kids-swing. In deze 45 min. durende les wordt een basis gelegd voor eventuele doorstroming naar de streetdance. Spelenderwijs wordt er kennis gemaakt met verschillende oefeningen uit verschillende swingende dansstijlen. De kinderen leren technisch- én op gevoel dansen op muziek. Ook leren ze basisbewegingen als huppelen, marcheren, op de tenen lopen, rollen, kruipen, etc. Om zo de motoriek te trainen. Naast de oefeningen werken ze aan een einddans, om ook familie en vrienden te laten zien wat ze geleerd hebben.
Ze leren kennismaken met tegenstellingen als hoog/laag, snel/langzaam, en klein/groot bewegen. Daarnaast leren ze luisteren naar de muziek in verschillende tempo’s en het tellen tot 8 op de muziek. Tussendoor is er ruimte voor dansende spelletjes, om zo de afwisseling er in te houden en het voor de kinderen interessant te houden.
Het belangrijkste van deze les is dat ze er plezier in hebben en op een speelse en fantasierijke manier geprikkeld worden om juist dat te doen wat ze nog niet kennen.